تصفیه آب نیمه صنعتی

دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی، وسیله‌ای است که مواد زائد و آلودگی های موجود در آب را برای مصارف نسبتاً بالا، از بین می‌برد. این دستگاه برای مکان هایی مانند کافی شاپ ها، رستوران ها، آبمیوه فروشی ها و … که به آب تصفیه شده و پاک احتیاج دارند، بکار گرفته می‌شود.

دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی

بکارگیری آب تصفیه شده و پاک در فرایند تولید نوشیدنی هایی مانند قهوه، اسپرسو و … از اهمیت زیادی برخودار بوده و تاثیربسزایی در کیفیت این نوشیدنی ها می‌گذارد.

حجم آبی که این نوع دستگاه ها قادر به تصفیه نمودن آنها هستند، بیشتر از حجم دستگاه های تصفیه آب خانگی است. البته این حجم در میزان وسیع و کارخانه‌ای نیست. به همین خاطر به آنها تصفیه کنندگان نیمه صنعتی گفته می‌شود.

تصفیه آب نیمه صنعتی

آب همواره یکی از مهمترین ترکیبات موجود در زندگی انسان بوده و هست. با پیشرفت هایی که در تکلنولوژی و فناوری صورت گرفته، امکان تهیه آب تصفیه شده و پاک برای انسان ها ممکن گشته است. دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی، همانند سایر تصفیه کننده های آب، به از بین بردن املاح و مواد اضافی موجود در داخل آب می‌پردازد. نحوه عملکرد این دستگاه تا حد زیادی مشابه نمونه های خانگی است.

تصفیه کننده های نیمه تجاری یک نیاز حیاتی برای صنایعی میباشند که نیاز اساسی و مبرم به تهیه آب تصفیه شده دارند. فناوری که در بیشتر این تصفیه کننده ها بکار گرفته شده، اسمز معکوس یا RO است. این سیستم تصفیه بسیار دقیق عمل کرده و قادر است ناخالصی های موجود در آب را تا بیش از 98 درصد از بین ببرد. فیلتر ممبران، اصلی‌ترین فیلتر در فرایند تصفیه است که با اسمز معکوس کار می‌کند.

با توجه به آنکه دستگاه های نیمه صنعتی یا نیمه تجاری باید میزان حجم بالایی را تصفیه کنند، از دو پمپ و دو یا چهار فیلتر ممبران در ساختار فیلتراسیون آنها بکار گرفته شده است. همین موضوع باعث شده تا قیمت تصفیه آب نیمه صنعتی نسبت به نوع خانگی، بیشتر باشد.

دستگاه نیمه صنعتی همانطور که از نامش پیداست در منازل و خانه ها کاربرد نداشته و در مکان هایی کاربرد دارد که مقدار آب مصرفی شان بیشتر از حد خانگی است.

قیمت تصفیه آب نیمه صنعتی

در سطح دنیا، برندها و شرکت های مختلفی هستند که به تولید دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی می‌پردازند. هر کدام از این مجموعه ها در تولیداتشان از متریال و تکنولوژی های مختلفی استفاده می‌کنند. دستگاه تصفیه کننده نیمه صنعتی همانند نوع خانگی دارای قیمت های مختلفی است.

فاکتورهای متعددی وجود دارد که باعث می‌شود یک دستگاه نسبت به دستگاه دیگری با همان کارایی، تفاوت قیمتی داشته باشد. از جمله این فاکتورها میتوان به تعداد فیلتر ممبران بکار گرفته شده در دستگاه تصفیه اشاره کرد. همانطور که می‌دانید در فرایند تصفیه اسمز معکوس، فیلتر ممبران نقش کلیدی و اصلی را در پروسه تصفیه آب دارد. عملکرد و کیفیت این فیلتر به طور مستقیم روی کیفیت آب تصفیه شده تاثیر می‌گذارد. قیمت فیلتر ممبران بیشتر از سایر فیلترهای تصفیه آب است و مسلماً هرچه تعداد آن رد دستگاه بیشتر باشد، قیمت تصفیه آب نیمه صنعتی نیز بیشتر خواهد بود.

از دیگر موارد تاثیر گذار در قیمت تصفیه آب نیمه صنعتی، تعداد پمپ های دستگاه است. تصفیه کننده های آب اسمز معکوس برای آنکه بتوانند اکثر مواد زائد و اضافی موجود در آب را از بین ببرند، برای فعالیت خود نیاز به فشار آب بالایی دارند. این فشار توسط پمپ تصفیه آب تامین میگردد. هر چه تعداد فیلتر ممبران بیشتر باشد، تعداد پمپ های مورد نیاز برای ایجاد حداقل فشار لازم بیشتر خواهد بود.

ظرفیت آب تصفیه کن نیمه تجاری نیز از عوامل مهم در قیمت گذاری این دستگاه می‌باشد. ظرفیت یک دستگاه نیمه صنعتی توسط فیلتر ممبران مشخص می‌شود. به این ترتیب که ظرفیت فیلتر ممبران به کار رفته در دستگاه تصفیه نیمه صنعتی، ظرفیت کل دستگاه را نشان میدهد.

فیلتر تصفیه آب نیمه صنعتی

انواع مختلف تصفیه آب نیمه صنعتی که توسط برندهای مختلف تولید می‌شوند، از فناوری های گوناگونی برای فرایند تصفیه آب استفاده می‌کنند. اسمز معکوس، اولترافیلترسیون و نانوفیلتراسیون، هر سه از رایج‌ترین فناوری های تصفیه آب می‌باشند. در بین موارد مذکور، سیستم تصفیه اب اسمز معکوس از همه رایجتر و موثرتر می‌باشد.

سیستم اسمز معکوس تصفیه آب نیمه تجاری همانند تصفیه آب خانگی دارای فیلترهای متعددی است. هر یک از این فیلترها وظیفه حذف و پاکسازی ترکیبات خاصی از آب را دارند. فیلتر تصفیه آب نیمه صنعتی به شرح زیر می‌باشند.

 

فیلتر الیافی:

این فیلتر اغلب از الیاف ذوب شده پلی پروپیلن ساخته می‌شود و وظیفه‌ی آن حذف و پاکسازی ذارت ناخالصی و مواد درشت درون آب است. فیلتر الیافی از نظر تنوع در اندازه و میزان تخلخل بسیار وسیع می‌باشد. فیلتر pp یک میکرون، فیلتر الیافی 5 میکرون و 20 میکرون از معروف‌ترین اندازه های این فیلتر هستند.

فیلتر کربن اکتیو:

وظیفه اصلی این فیلتر نیمه صنعتی، از بین بردن کلر است. زیرا فیلتر ممبران در صورت تماس با کلر دچار آسیب می‌شود. بنابراین کلر توسط فیلتر کربنی، قبل از رسیدن به ممبران از بین میرود.

فیلتر ممبران اسمز معکوس:

این فیلتر از مهم ترین فیلترهای دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس می‌باشد. فیلتر ممبران نیمه صنعتی می‌تواند ذرات آب را تا اندازه بسیار کوچکی (۰.۰۰۰۱ میکرون) حذف کند. کیفیت آب خروجی از این فیلتر بسیار بالا بوده و اصلی‌ترین فیلتر دستگاه تصفیه آب می‌باشد.

دستگاه های تصفیه کننده نیمه صنعتی معمولاً دارای بیش از یک فیلتر ممبران هستند. یا فیلتر ممبران آنها از نوع نیمه صنعتی است. به این معنی که ظرفیت فیلتر تصفیه آب نیمه صنعتی ممبران در آنها بالاتر از ممبران های خانگی است.

فیلتر پست کربن:

تصفیه آبهای نیمه صنعتی نیز در مرحله پنجم خود دارای فیلتر پست کربن هستند. پست کربن از دیگر فیلترهایی می‌باشد که ماده اولیه آن کربن است. این فیلتر نیمه صنعتی وظیفه دارد تا بو و طعم ناخوشایند آب را از بین ببرد. به صورتی که وقتی آب وارد مخزن تصفیه آب نیمه صنعتی شد، عاری از هرگونه ناخالصی فیزیکی و ظاهری باشد.

مخزن تصفیه آب نیمه صنعتی

از جمله مهمترین قطعات در دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی اسمز معکوس، مخزن می‌باشد. هدف از استفاده از مخزن تصفیه آب نیمه صنعتی در این دستگاه، کند بودن فرآیند اسمز معکوسReverse Osmosis  است. هنگامی که آب در فیلترهای متعدد نیمه تجاری تصفیه می‌شود وارد مخزن شده و از آنجا به شیر برداشت منتقل می‌گردد.

مخزن نیمه صنعتی دارای حجم بسیار بزرگتری نسبت به مخازن خانگی هستند. به همان نسبت نیز میزان آبی که ذخیره می‌کنند، مقدار هوای فشرده شده‌ای که دارند و هزینه‌ای که برای تهیه آنها باید پرداخت کنید، بیشتر است. در دستگاه های نیمه صنعتی معمولاً از مخازن با ظرفیت ۲۴ لیتر استفاده می‌شود؛ این مخزن ها به دو صورت تانک های تیوب دار و تانک خلا هستند.

مخزن ذخیره تیوب دار

به این نوع مخزن تصفیه آب نیمه صنعتی، تانک تحت فشار و یا تانک تیوب‌دار گفته می‌شود. مخزن ذخیره تیوب دار معمولاً به صورت آنتی باکتریال ساخته شده و از سه قسمت پوسته، تیوب و فلنج تشکیل می‌شود. در این نوع مخزن، آب تصفیه وارد تیوب شده و هوا در اطراف آن فشرده می‌گردد.

لازم به ذکر است که آب بعد از تصفیه شدن ممکن است برای مدت زیادی در مخزن ذخیره راکد بماند؛ بنابراین کیفیت مخزن و تیوبی که در ساختار آن بکار گرفته شده برای جلوگیری از ایجاد بو و طعم نامطلوب در آب اهمیت زیادی دارد.

همچنین در ساختار تانک تحت فشار از شیر تنظیم هوا نیز استفاده شده است تا بواسطه آن بتوان فشار باد مخزن را تنظیم نمود. بدین شکل که با افزایش فشار باد در مخزن، حجم آب ذخیره شده کاهش پیدا می‌نماید.

مخزن ذخیره خلا یا بدون تیوب

در این نوع مخزن تصفیه آب نیمه تجاری بخاطر تزریق مواد پلاستیکی بهداشتی در جدارۀ آن، عایق بوده و دارای ساختاری کاملاً بهداشتی است. آب تصفیه شده در مخزن خلاء با جداره آن تماس پیدا نمی‌کند؛ این موضوع سبب می‌شود تا امکان رشد باکتری و میکروب در مخزن وجود نداشته باشد.

پمپ تصفیه آب نیمه صنعتی

وجود پمپ تصفیه آب نیمه صنعتی در بیشتر دستگاه های تصفیه الزامی است و بدون آن فرایند تصفیه به درستی صورت نمی‌گیرد. چراکه در فرایند اسمز معکوس، آب باید با فشار بالایی وارد فیلتر ممبران شود که این فشار توسط پمپ ایجاد میگردد. این پمپ ها از دو بخش بدنه و هد تشکیل می‌شود.

باتوجه به آنکه تصفیه کننده های نیمه صنعتی نسبت به دستگاه های خانگی از ظرفیت بالاتری برخوردار هستند پس پمپ آنها نیز باید قویتر باشد. پمپ های نیمه صنعتی هم از نظر ولت و هم از نظر فشاری که ایجاد میکنند از نوع خانگی بیشتر هستند.

از جمله مهم ترین عواملی که باعث خرابی فیلتر ممبران در تصفیه کننده های نیمه تجاری می‌شود، اشکال در پمپ تصفیه آب نیمه صنعتی است. نوسانات برق می‌تواند به این پمپ ها آسیب بزنند در نتیجه باید به این موضوع دقت کرد. علاوه بر آن درصورتی که فیلترها به موقع تعویض نشوند به پمپ فشار وارد خواهند کرد.

همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، تعداد پمپ های به کار رفته در دستگاه تصفیه آب نیمه تجاری بستگی به تعداد فیلتر ممبران دارد. به طوری که معمولا در دستگاه های نیمه صنعتی به تعداد فیلترهای ممبران از پمپ های استفاده می‌شود.

تفاوت تصفیه آب نیمه صنعتی و خانگی

مهم ترین تفاوت میان دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی و خانگی، حجم آب قابل تصفیه و نوع فیلتر ممبرانی است که در سیستم اسمز معکوس آنها بکار گرفته شده می‌باشد. به این صورت که دستگاه های نیمه صنعتی نسبت به خانگی حجم بیشتری از آب را تصفیه میکنند.

همچنین در نوع خانگی از فیلتر ممبران با ظرفیت حداکثر ۱۰۰ گالن استفاده شده اما در نیمه صنعتی توان تصفیه آب را تا ۸۰۰ گالن دارند. البته زمانی که حجم آب تصفیه شده افزایش یابد، سایر قطعات نیز از جمله پمپ، فیلترها و قطعات الکتریکی تغییر می‌کند. برای مثال همانطور که اشاره کردیم، پمپ نیمه صنعتی از پمپ خانگی بسیار قوی‌تر است.

مورد دیگر این است که در ساختار دستگاه های تصفیه آب خانگی از براکت یا شاسی کوچک‌تری استفاده می‌شود. البته این موضوع خود به تنهایی نوعی مزیت نسبت به دستگاه تصفیه آب نیمه تجاری محسوب می‌شود. زیرا دستگاه فضای کمتری را به خود اشغال می‌کند.

در هنگام ایجاد مشکل برای هر کدام از دستگاه های تصفیه آب، این موضوع بسیار اهمیت دارد که تعمیر دستگاه تصفیه آب را به افراد متخصص و کاربلد بسپارید. مجموعه پاک آب با بکارگیری کادری مجرب و متخصص در زمینه انواع خدمات دستگاه تصفیه آب، از نصب گرفته تا تعمیر و تعویض فیلترها، همواره در تلاش است بتواند بهترین کیفیت خدمات ممکن را برای مشتریان عزیز ارائه دهد.

4.8/5 - (96 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.