تاثیر آب تصفیه از جمله مواردی است که در زمینه های مختلفی مورد بررسی قرار میگیرد. آب تصفیه شده اثرات گوناگونی بر ارگان ها و سیستم های مختلف بدن از جمله کبد، کلیه، گردش خون و … میگذارد. یکی از پژوهش های مهم در زمینه زیست شناسی، بررسی تاثیر انواع آب بر روی سلامت بدن است که شامل آب های تصفیه شده نیز میباشد.
همانطور که میدانید کبد یکی از مهمترین و اساسیترین ارگان های بدن است که در بسیاری از متابولیسم های بدن دخالت دارد. سلامت این ارگان ارتباط مستقیمی با درستی انجام واکنش های متابولیک و در نتیجه سلامتی بدن دارد.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، نوشیدن آب تصفیه شده به نوعی یک روش درمانی برای تصفیه کبد و بهبود عملکرد آن دارد. در این روش، آب تصفیه شده به عنوان یک ماده طبیعی و بدون عوارض جانبی برای تصفیه کبد استفاده میشود.
در ادامه به بررسی دلایل بیماری های کبدی، عملکرد آب در کبد، مزایا و معایب این روش درمانی، نحوه مصرف و دستورالعمل های لازم به آن، میپردازیم.
فهرست مطالب
تاثیر آب تصفیه بر بیماری های کبدی
یکی از مهمترین ارگان های هم و حساس بدن، کبد میباشد. بسیاری از بخش های واکنش های متابولیسمی بدن نظیر متابولیسم کربوهیدارت، لیپید، اسید آمینه و … در کبد اتفاق میافتد؛ همچنین این اندام مسئول سم زدایی و تجزیه سموم وارد شده به بدن است. به طور کلی کبد به عنوان یک جسم فیلترینگ و تصفیهکننده برای خون و مواد مغذی بدن عمل میکند.
بیماری های کبدی بسیار خطرناک و طاقت فرسا هستند و اکثر آنها در نهایت باعث مرگ میشوند. این بیماری ها میتوانند به دلیل عوامل مختلفی از جمله مصرف الکل، عفونت هپاتیت، چاقی و مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی به وجود آیند.
همانطور که گفته شد از جمله تاثیر آب تصفیه، درمان مشکلات کبدی است. اما این بدین معنا نیست که میتوان به طور کل از بیماری های کبدی جلوگیری کرد؛ بلکه میتوان تا حدی از بروز این بیماری ها پیشگیری نمود و یا بروز آنها را به عقبتر انداخت. از جمله شایعترین بیماری های کبدی شامل:
سیروز کبد: یک بیماری مزمن و پیشرونده است که با تغییرات ساختاری و تخریب سلولهای کبدی همراه است.
کبد چرب غیرالکلی: به دلیل تجمع چربی در بافت کبد میباشد.
هپاتیت: به معنی التهاب کبد است که ممکن است به دلیل عفونت ویروسی، مصرف الکل، داروها، عوامل شیمیایی و یا بیماری های خاص ایجاد شود. بسته به عامل ایجاد کننده، هپاتیت به چندین نوع تقسیم میشود.
مکانیسم آب تصفیه شده در درمان کبد
تاثیر آب تصفیه آنقدر زیاد است که در حال حاضر براساس تحقیقات صورت گرفته به عنوان یک روش درمانی در تصفیه کبد استفاده میشود. مکانیسم عمل آب بدین گونه میباشد که آب تصفیه به عنوان یک ماده فیلترینگ برای خون عمل میکند.
این نوع آب میتواند مواد سمی و شیمیایی را که در خون وجود دارند، از جمله آمونیاک و سایر مواد شیمیایی را از با خود حمل کرده و از طریق کلیه دفع نماید و همچنین سلول های کبدی را از تأثیرات آنها محافظت کند.
آب تصفیه میتواند به عنوان یک ماده ضدالتهابی و ضدعفونیکننده نیز عمل کند. برخی از تحقیقات حاکی از آن هستند که تصفیه آب میتواند به عنوان یک ماده ضدالتهابی برای کاهش التهاب در کبد و همچنین به عنوان یک ضدعفونی کننده برای کنترل عفونت مورد استفاده قرار گیرد.
مزایا و معایب تصفیه کبد با آب تصفیه شده
به طور کلی تاثیر آب تصفیه بر کبد و سایر ارگان های بدن جزء تاثیرات مثبت محسوب میشود. با اینحال همانطور که گفته شد بواسطه این روش درمانی میتوان از برخی بیماری های کبدی پیشگیری کرد. همچنین برای نتیجه گیری از اثرات مثبت آب تصفیه شده باید صبور باشید. مزایا و معایب این روش درمانی به شرح زیر هستند:
مزایا:
- بدون عوارض جانبی: این روش درمانی بدون عوارض جانبی است و میتواند به صورت طولانی مدت استفاده شود.
- از بین بردن تأثیرات فیزیکی و شیمیایی: آب تصفیه شده به عنوان یک ماده فیلترینگ برای خون عمل کرده و میتواند مواد سمی و شیمیایی را از بین ببرد و سلولهای کبدی را از تأثیرات آنها محافظت کند.
- کاهش عوارض بیماری های کبدی: این روش درمانی میتواند عوارض بیماریهای کبدی را کاهش دهد و به بهبود عملکرد کبد کمک کند.
معایب:
- نیاز به مصرف مکرر: برای داشتن اثر بخشی، نیاز است که آب تصفیه شده دائماً و به میزان مناسب مصرف شود.
- عدم تأثیرگذاری در برخی بیماریهای کبدی: در برخی بیماریهای کبدی مانند سرطان کبد و بیماری های خاص دیگر تاثیر گذار نیست.
نحوه مصرف آب تصفیه شده برای سلامت کبد
برای آنکه تاثیر آب تصفیه بر کبد بدنتان خودش را نشان دهد باید به درستی و اصولی از این روش درمانی استفاده کرد. برای این منظور باید به صورت مکرر و به میزان مناسب، آب تصفیه شده را مصرف کنید. میزان مصرف آب تصفیه شده برای این درمان حداقل 8 تا 10 لیوان در روز است. توصیه میشود که این میزان آب تصفیه شده به شش وعده در طول روز تقسیم شود.
اگر میخواهید از آب تصفیه شده به عنوان یک روش پیشگیری استفاده کنید، میتوانید هر روز حداقل ۴ لیوان آب تصفیه شده بنوشید. همانند آنچه که در مطلب تاثیر آب تصفیه شده بر سنگ کلیه گفتیم، این میزان مصرف باعث کاهش خطر بروز بیماریهای کبدی و بهبود عملکرد کبد میشود.