فیلتر مینرال از فیلترهای بسیار تاثیر گذار در فرایند تصفیه آب است. این فیلتر با روش اسمز معکوس از سختی آب کاسته و در مرحله آخر با افزودن کلسیم و منیزیم به آب، حلالیت این عناصر را برای مصرف مناسب میکند. همانطور که میدانید، بیشتر آب آشامیدنی مناطق کشورمان دارای املاح و ترکیبات مضری هستند. این موضوع باعث شده که خطر ابتلا به سنگ کلیه افزایش یابد.
به مجموع این ترکیبات اصطلاحا سختی آب میگویند. سختی آب علاوه بر داشتن عارضه های سلامتی، بر شیرآلات و لوله و اتصالات نیز تاثیر زیادی میگذارد. این ترکیبات با ته نشینی و رسوب باعث تداخل جریان آب میشود. دستگاه تصفیه آب خانگی بواسطه فیلترهای خود میزان این سختی را کم کرده و با حذف شوری آب، مزه آب را بهبود داده است. همانطور که اشاره شد این فرایند منجر به حذف کامل Ca و Mg از آب نشد. زیرا این عناصر معدنی در حالت متعادل مفید است.
فهرست مطالب
مراحل تصفیه آب
مراحل تصفیه آب باتوجه به نوع دستگاه تصفیه، شامل 5 یا 6 مرحله است. این مراحل به شرح زیر میباشد:
الیافی 5 میکرونی: این فیلتر املاح تا ابعاد بیش از 5 میکرون مانند گل و لای، شن، پوسیدگی های لوله را حذف میکند.
فیلتر کربن فعال: در این مرحله آب گوارا شده و بیبو میشود. فیلتر کربن فعال، کلر آب را جذب کرده و بوهای نامطبوع، گازهای شیمیایی و سمی، مواد شیمیایی آلی محلول در آب را حذف میکند.
الیافی 1 میکرونی: این فیلتر باعث حذف ذراتی کوچک با ابعاد 1 میکرون میشود و آب زلال را ایجاد میکند.
فیلتر اسمز معکوس: از تاثیرگذار ترین و مهمترین مراحل تصفیه آب میباشد. این فیلتر یک غشای نیمه تراواست. اسمز معکوس سبب جدا شدن ناخالصی هایی مانند فلزات سنگینی چون آرسنیک، جیوه، سرب از آبگوارا میشود. آب بعد از عبور از غشای نیمه تراوا از دستگاه خارج شده و ذرات سمی به سمت فاضلاب میرود. درجه خلوص آب در این مرحله 98 درصد میشود.
فیلتر کربن نهایی: این فیلتر کربن مانند فیلتر مرحله 2 ذرات و بوی نامطبوع بعلت ذخیره شدن آب در مخزن دستگاه را از بین میبرد.
فیلتر مینرال تصفیه آب: این فیلتر در آخرین مرحله بعضی از دستگاه های تصفیه آب وجود دارد. سبب افزودن مواد معدنی مفید به آب میشود.
کاربرد فیلتر مینرال تصفیه آب
معمولا اکثر دستگاه های تصفیه آب با کیفیت و معتبر از فیلتر مینرال در سیستم خود دارند. این فیلتر به رنگ زرد و اینلاین بوده و در محفظه نیست. طول عمر مصرف مفید آن به مدت 6 تا 12 ماه است. تفاوت این بازه بستگی به میزان مصرف شما از دستگاه و خلوص آب منطقهتان دارد. بعد از این مدت به طور کامل باید عوض می شود.
این فیلتر حاوی مواد معدنی نظیر کلسیت، دولومیت و یا سیلیس است. این کانی ها به آب خالص تصفیه شده، املاح زیادی مثل کلسیم، منیزیم، روی را میافزایند. از این طریق Ph اسیدی آب، قلیایی میشود. پس هم املاح مفید در آب است. هم طعم و مزه آب مطلوب و مناسب میشود.
نصب و تعویض فیلتر مینرال
برای نصب فیلتر مینرال، ابتدا باید شیر آب ورودی را به دستگاه وصل نمایید. سپس برق دستگاه را قطع کرده و شیر خروجی آب را باز کنید. همه آب دستگاه را خارج کنید. بواسطه کشیدن لوله به خارج و یا باز کردن مهره ها، اتصالات دو طرف لوله را باز کنید. فیلتر قدیمی را از دستگاه خارج کنید.
دوباره اتصالات لوله را برای استفاده مجدد، چندین دور تفلون دور آن بپیچید. فیلتر جدید را در مسیر حرکت آب دوباره نصب کنید. پس از نصب فیلتر، بدون اتصال به شیر خروجی صبر کنید آب وارد آن شده و در داخل ظرفی از دستگاه خارج شود. آب شفاف شود. در مرحله آخر نیز فیلتر را به خروجی وصل کنید.
نکات مهم در هنگام خریداری فیلتر تصفیه آب
بهترین دستگاه تصفیه آب شما وابسته به میزان املاح آب آشامیدنی منطقه و شهر محل سکونتتان است. ممکن است سطح کیفیت آب منطقهای متوسط باشد، در این حالت دستگاه تصفیه آب 5 یا 6 مرحله مناسب ساکنین آنجا است. اما امکان دارد که آب منطقه موردنظر از سطح کیفیت بسیار پایینی برخوردار باشد، در اینحال دستگاه 8 یا 7 فیلتره مناسب است.
با توجه به کیفیت آب آشامیدنی منطقه و شهر محل سکونت خود، دستگاه تصفیه آب با فیلترهای مناسب را خرید کنید. از نمایندگی های معتبر مانند پاک آب انواع فیلتر و فیلتر مینرال را تهیه کنید. فیلترهای دستگاه را در زمان مناسب عوض کنید. به بهانهی پایین بودن قیمت فیلتر، آنرا خریداری ننماید. فیلترهای ارزان قیمت، کیفیت و کارایی لازم را برای مراحل تصفیه آب ندارند. در هنگام تعویض فیلتر کاملا محتاط باشید زیرا فیلتر تصفیه آب شکننده و ظریف و استریل هستند.