آب آشامیدنی یکی از ترکیبات بسیار مهم چرخه حیات میباشد که بدون وجود آن زندگی نه تنها برای انسان بلکه برای کل موجودات کره خاکی نیز غیر ممکن میشود. این ترکیب اهمیت بسیار زیادی دارد و همواره سعی میشود گوارا و خالص جهت آشامیدن به دست مردم برسد.
طعم و بوی بد آب آشامیدنی یکی از معضلاتی میباشد که ممکن است برای هر فردی بوجود آید که درنتیجه باعث ایجاد حس ناخوشایندی در زمان پخت و پز، مسواک زدن یا حتی نوشیدن یک لیوان آب شیر میشود. طعم و بوی آب آشامیدنی مورد استفاده شما، می تواند به شما در کشف علت بد مزه بودن آب کمک کند. بواسطه یک فیلتر تصفیه آب میتوان این مشکل را برطرف کرد؛ در ادامه به 8 دلیلی که سبب ایجاد بو و طعم بد در آب آشامیدنی شما میشوند، میپردازیم:
فهرست مطالب
1- طعم تلخ
معمولا دلیل تلخی آب بخاطر وجود غلظت بالای جامدات محلول (TDS) یا سختی آب میباشد. آبی که دارای میزان زیادی TDS باشد، آب سخت میگویند. همچنین خوردگی لوله مسی در خانه نیز میتواند سبب تلخی مزه آب شود. برای رفع این مشکل میتوانید از سیستم اسمز معکوس یا فیلتر سرامیکی استفاده نمایید.
2- طعم کلر یا موادشیمیایی
در سیستم تصفیه آب شهری به منظور ضد عفونی کردن آب از کلر استفاده میشود. اگر آب نیاز به طی مسافت زیادی باشد، کلر بیشتری به آب اضافه میکنند. اگرچه سطح کلر مضر نیست، اما می تواند بر طعم آب شیر تأثیر گذار باشد. برای رفع این مشکل میتوان از فیلتر کربن فعال استفاده کرد.
3- طعم کهنگی
آب چاه غالبا دارای طعم معدنی و خاکی میباشد. آب شهری دارای یک بو و طعم خاکی میباشد که میتواند به علت وجود جلبک های تصفیه نشده که در طول تصفیه آب از بین نرفتهاند، باشد. آب همراه با بقایای جلبک ها، بوی کپک و کهنگی میگیرد. برای رفع این مشکل میتوان از سیستم اسمز معکوس یا فیلتر سرامیکی استفاده کرد.
4- طعم بنزین یا گازوییل
آبی که بوی بنزین یا گازوئیل میدهد از منابع مختلفی نشات میگیرد که هیچکدام به راحتی رفع نمیشوند. ممکن است این مواد پلیمری بواسطه مخزن ذخیره سوخت یا روان آبهای ورودی به منبع تامین آب یا پارکینگهای بسیار به آب شما نفوذ کند.
به دلیل وجود مواد شیمیایی خطرناک در تأمین آب، توصیه میکنیم بلافاصله استفاده از این نوع آب را متوقف کرده و آب خود را آزمایش کنید. علاوه بر آن باید با شرکت محلی خود تماس بگیرید تا متوجه شوید آیا اخیراً لولههایی شکسته است که باعث ایجاد بو شود یا خیر و سپس از یک لوله کش با تجربه مشاوره بگیرید.
5- طعم فلز
مقادیر بالای فلزات محلول مانند آهن، منیزیم و روی می تواند طعم فلزی به آب لوله کشی بدهد. اگرچه وجود این فلزات برای سلامتی شما خطرناک نیست اما آسیب زیادی به لولههای آب وارد میکنند. برای رفع این مشکل میتوانید از سیستم اسمز معکوس یا یک سیستم اولترافیلتراسیون استفاده کنید.
6- بوی تخم مرغ فاسد
در هنگام باز کردن شیر آب یا استفاده از آب گرم، سولفید هیدروژن سبب بوجود آمدن بوی گوگرد یا تخم تخم مرغ میشود. همچنین وجود این ترکیب در آب چاه میتواند باعث افزایش سرعت خوردگی در لولههای شود. برای رفع این مشکل میتوانید از فیلتر سرامیکی استفاده کنید.
7- طعم شور
آبی که دارای طعم شوری دارد یا به دلیل وجود غلظت زیاد یون کلرید و یا به دلیل وجود یون سولفات در آب لوله کشی است. سولفاتها معمولا در خاک وجود دارند و با جریان یافتن آب از طریق زمین برای تأمین آب، در آن رسوب میکنند. همچنین باران و برف می تواند سبب تخلیه نمک جاده به مخازن محلی شود. برای رفع این مشکل میتوان از سیستم اسمز معکوس استفاده کرد.
8- طعم شیرین
آبی که دارای طعم شیرینی میباشد میتواند به دلیل وجود برخی مواد معدنی محلول مانند کلسیم یا آهن، که برای سلامتی مضر نیستند، باشد. علاوه برآن، این مورد می تواند نشانه ای از pH یا عدم تعادل قلیایی در آب باشد. برای رفع این مشکل میتوانید از فیلتر یونیزاسیون قلیایی، سیستم اسمز معکوس یا فیلتر سرامیکی استفاده کنید.