فهرست مطالب
3 گیاه برتر تصفیه کننده هوا
بعضی از گیاهان، سلاح های ارزشمندی برای مقابله با افزایش آلودگی های هوای داخل و تصفیه محیط آپارتمان به شمار می روند؛ اما این نکته را نیز باید اشاره کرد برخی از آلاینده های موجود در هوای شهری با گیاهان آپارتمانی تصفیه نمی شوند و از بین نمی روند به همین جهت پیشنهاد ما برای شما خرید دستگاه تصفیه هوا مطابق با موقعیت استفاده خود است.
مدتی است که دانشمندان ناسا (NASA) متوجه شده اند که این گیاهان به میزان قابل توجهی آلودگی های محیط را جذب می کنند و هوای داخل منازل، ادارات و محیط های بسته ی عمومی را تصفیه می کنند.
بعد ها ناسا (NASA) تحقیقات خود را گسترش داد و این بار گیاهان را بر اساس توانایی آن ها در از بین بردن آلاینده ها، سهولت رشد و نگهداری، میزان دفع و جذب حشرات و مقدار تبخیر آب از برگ هایشان رتبه بندی کرد.
نخل رافیس اکسلسا Lady Palm
نخل رافیس اکسلسا از سری نخل هایی محسوب می شود که راحت ترین رشد و نگهداری را دارد، اما باید به انواع مختلف آن توجه ویژه داشته باشید، چرا که هر مدل برای ماندگاری به مراقبت های مخصوص به خود نیاز دارد.
روش نگهداری نخل رافیس اکسلسا
این نخل، یک نخل بادوام است که به خوبی با شرایط محیطی سازگار می شود. نور کم برایش مناسب است و در دمای ۱۶ تا ۲۱ درجه سانتی گراد به خوبی رشد می کند.
این گیاه رشد آرامی دارد اما می تواند تا حدود ۴ متر رشد کند!!!
به طور کلی در برابر اکثر حشرات مقاوم است. اگرچه گاهی اوقات عنکبوت ها به آن حمله می کنند، اما اگر به موقع متوجه شوید می توانید با اسپری کردن آب و صابون به برگ هایش آن را نجات دهید.
همانطور که اشاره شد برای نگهداری از آن لازم نیست کار خاصی انجام دهید، تنها لازم است در هوای خشک مراقبش باشید چون به سرعت برگ هایش قهوه ای شده و خشک می شود. در تابستان و پاییز زیاد به آن آب بدهید. اگر در محیط گرم و خشک از آن نگهداری می کنید، میزان آب را در فصل زمستان افزایش دهید. هر ماه، به آن کود مایع بدهید و از برگ های درخشانش لذت ببرید.
نخل بامبو Bamboo palm
نخل بامبو از دیگر گیاهان تصفیه کننده است که در از بین بردن آلاینده ها بخصوص فرمالدهید امتیاز بالایی کسب کرده است. ساقه های باریک و بلند آن به همراه برگ های زیبای سبز رنگ، رطوبت و حال و هوای گرمسیری را به هر اتاقی هدیه می دهد.
روش نگهداری نخل بامبو
این گیاه هم در نور مستقیم و هم در نور غیر مستقیم رشد می کند و بهترین دما برای نگه داری از آن، ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد است.
گیاه زمانی که به تازگی وارد محیط جدیدی می شود، ممکن است در روزهای اول ریزش برگ داشته باشد. اما جای نگرانی نیست و این موضوع کاملا طبیعی است و به محض عادت کردن به محیط برطرف می شود. تنها کاری که باید انجام دهید این است که برگ های مرده را بردارید.
بهار و تابستان زمانی است که این گیاه در بیشترین میزان رشد خود قرار دارد، پس مرتبا به آن آب بدهید. ولی نیازی نیست که در زمستان هم همان قدر آن را آبیاری کنید، فقط مقداری که ریشه گیاه مرطوب بماند و خشک نشود کافی است.
فیکوس الاستیکا Rubber fig
فیکوس اِلاستیکا که در ایران به آن فیکوس آلمانی نیز گفته می شود، از آن دسته از گیاهان عالی برای تصفیه هوا است که ضمن خاصیت تصفیه هوا و جذب آلایندگی ها بسیار زیبا است و توسط آرشیتک ها در طراحی دکوراسیون داخلی زیاد استفاده می شود.
روش نگهداری فیکوس اِلاستیکا
این گیاه به خوبی در محیط های بسته رشد می کند و در دماهای پایین نیز مقاوم است. اما بهترین دما برای آن ۱۶ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است.
اگرچه بهتر است حداقل مقدار نور کمی به این گیاه بتابد اما اگر چنین شرایطی در منزل شما وجود ندارد، جای نگرانی نیست، چون این گیاه در سایه و حتی تاریکی هم رشد می کند. از تابش نور مستقیم به آن جلوگیری کنید. اگر آن را در محیط گرم و خشکی قرار دادید، مواظب حشرات موذی باشید. رشد این گیاه تا حدود ۲ متر و نیم است که توصیه می کنیم وقتی کمی ارتفاعش زیاد شد و تمایل به خم شدن داشت، با تکیه دادن آن به یک میله چوبی، آن را استوار نگه دارید.
می توانید در ماه های تابستان به آن کود مایع اضافه کنید و از اواسط تابستان تا پایان پاییز مرتبا آن را آبیاری کنید. بهتر است هنگامی دوباره به آن آب بدهید که خاکش کمی خشک شده باشد. در زمستان مرطوب نگهش دارید اما مواظب باشید که در آب غرقش نکنید.